• Zakaj voliti mene?

  Vse, kar delaš, delaj zavzeto in zato, da deliš z drugimi. Samo tako si lahko na dolgi rok uspešen, zadovoljen in sprejet.

  S takim pristopom ponujam alternativo, ponujam drugačno, drugo možnost. Takšno, ki ima dolgoleten, izpričan čut za povezovanje ter občutek za javno dobro in sočloveka.

  Od odločitve za predsedniško kandidaturo ni nič od navedenega od včeraj. Vse to je sestavni, nepogrešljivi del mene samega. Vse to je del moje identitete že zelo dolgo in mnogi bodo to potrdili. Z ničimer od naštetega se mi ne bo treba začeti ukvarjati zaradi kandidature, da bi bil bolj všečen. Obratno: kandidaturo sem najavil, ker sem tak že ves čas. To je moja ključna prednost. Ves čas do sedaj sem to potrjeval z dejanji, sedaj pa je treba to končno tudi jasno in glasno povedati, da lahko s tem pomagam še komu.

  V svoji dosedanji karieri sem večkrat prepotoval Slovenijo, se pogovarjal tako s preprostimi ljudmi kot s svetovno uspešnimi gospodarstveniki, z mladimi in starimi, politiki in nezaposlenimi. Od vseh sem se veliko naučil, to znanje se je nabiralo in medilo dolga leta, sedaj pa je napočil čas, da ga začnem z najvišjega položaja vračati vsem tistim, od katerih sem ga prejemal, in še tistim, ki to potrebujejo. To je moja človeška dolžnost. Obenem sem spoznaval svet in ugotavljal, da je Slovenija cenjena, da lahko prispeva v mednarodno dogajanje in ostane upoštevanja vredna. Stičišče domačih in mednarodnih poti ter spoznanja, ki iz tega prihajajo v obe smeri, so moja velika popotnica.

  To so najboljši razlogi, zakaj lahko voliti mene.

  Vesel bom, če bomo pri tem vsi imeli pred očmi misel, ki jo je izrekel Nelson Mandela:
  Mi bomo to naredili, kajne?